Kattoremontti Tampereella ja lähialueilla

Tiilikattojen pesut, pinnoitukset ja maalaukset ammattitaidolla Pirkanmaan alueella. Haluatko tietää missä kunnossa kattosi on tällä hetkellä? Varaa meiltä maksuton kartoituskäynti, niin katsotaan onko kotisi katto priimakunnossa, vai kaipaako se hieman huolenpitoa.

Tiilikaton pesu

Vaikka tiilikatto on pitkäikäinen ja tiili rakennusmateriaalina erinomainen, niin mikään kattomateriaali ei kestä hyvänä, jos sitä ei huolleta asianmukaisesti. Oikein tehdyllä katon pesulla voidaan pidentää katon käyttöikää jopa vuosikymmeniä. Uuden tiilikaton asennus on niin arvokasta, että katon kunnosta on hyvä huolehtia jatkuvasti. 

Tiilikattojen suurimmat ongelmat ovat katolle kertyvä sammal ja jäkälä, jotka kasautuvat usein katon pohjoispuolelle, joka varjoisena paikkana alkaa vihertää jo melko nopeasti. Sammal kerää itseensä kesän aikana vettä ja talvella tämä jäätynyt vesi voi aiheuttaa kattotiilien halkeamista. Näiden ikävien luonnon oikkujen takia kattoa kannattaa huoltaa säännöllisesti.

Insert Image

Kannattaako katto pestä itse?

Kattojen vuosittaiset kevät- sekä syyshuollot on hyvä tehdä itse. Muista kuitenkin aina käyttää asianmukaisia turvavälineitä, kun kiipeät katolle. Suuremmat huollot kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi, koska jo pelkästään veden aiheuttama liukas katto voi muuttua vaaralliseksi. 

Kaikkein optimaalisin pesupaine on 200–250 bar, jos kohteena on tiilikatto. Tätä painetta on hyvä käyttää, jos pesurista tuleva vesimäärä on vähintään 35–40 l/min. Tämä takaa riittävän tehokkaan pesun, joka on samalla myös hellävarainen kattotiilille, eikä riko niiden pintaa. Kattojen huollon ammattilainen käyttää myös katon pesussa siihen sopivaa suutintekniikkaa, jonka ansiosta katteen huokosetkin puhdistuvat hyvin.  

Kattoa ei ole suositeltavaa pestä kotikäyttöön tarkoitetulla painepesurilla, vaikka paine saattaisikin olla riittävä. Se saattaa aiheuttaa enemmän vahinkoa, koska kattotiilien pintaa käsitellään kovalla paineella, mutta vesimäärä ei ole riittävä. Jos pesun jälkeen katteen pintaa ei käsitellä suoja-aineella tai maalata, niin katto voi olla jo vuoden päästä huonomman näköinen kuin aiemmin.

Mikä on tiilikaton pinnoituksen hinta?

Tiilikatto pinnoitetaan suoja-aineella (kylläste), joka pidentää katon käyttöikää merkittävästi. Kun tiilikatto pestään ja pinnoitetaan kyllästeellä sen hinta liikkuu noin 12 – 17 €/m2 hintaluokassa. Koska uuden katon asentamisen hinta liikkuu 50 – 80 €/m2 välillä, niin tiilikatosta kannattaa ehdottomasti pitää hyvää huolta.

Kuinka paljon tiilikaton maalaus maksaa?

Tiilikaton maalaus on hieman arvokkaampaa kuin suoja-ainekäsittely, mutta samalla se tuo katolle myös pidemmän käyttöiän. Neliöhinta maalaukselle on yleensä noin 20 – 27 €/m2. Jos kotisi tiilikatto on mahdollista hoitaa pinnoittamalla se uudelleen suoja-aineella, niin suosittelemme tekemään sen.